Végre megnyithatta kapuit a Kilián-déli új egészségház

Megosztás

Hosszú huzavona és sok nehézség végére került most pont. Hétfőn már betegeket fogadhattak az itt dolgozók.

Már birtokukba is vették az Otthon téri egészségházat a betegek, akiket a régi és nehezen megközelíthető épület helyett, hétfőn reggel már egy új, korszerű, tágas rendelő várt. A részletekről a Minap.hu tudósított.

Kissné Uszkay Angéla egykor még ellenezte az új egészségház megépítését. – Szerintem a régi rendelő rendben volt, attól eltekintve, hogy lépcsőket kellett megmászni, amíg eljutottunk hozzá. Sajnáltam, hogy ki kellett vágni az épület helyén egykor álló fákat, de most, hogy látom ezt a szép rendelőt, úgy gondolom, nagyon szép környezetet alakítottak ki, és megbékéltem vele. 

A csaknem ötszáz négyzetméteres korszerű és tágas épületben öt felnőtt, két gyermekorvosi és három védőnői körzet kapott helyet külön várótermekkel. Jelenleg most még csak a felnőtt betegeket fogadják. Az épület nagy előnye, hogy egy vérvételre alkalmas helyiséget is kialakítottak benne. – Ami még nagyon nagy előny, hogy minden orvosnak külön rendelője van. Két rendelőnek van egy közös vizsgálója, fektetője, de ez nem probléma, mert eltérő időben rendelünk. Annyira tágasak, szépek és modernek ezek a rendelők, hogy még be se tudtuk lakni azokat. Az eszközpark pedig folyamatosan érkezik attól függően, hogy ki mit igényelt – mondta Ragány Tünde háziorvos.

Az újonnan megépült egészségház a korábbi, a Kandó Kálmán utcán működő gyermek- és felnőtt háziorvosi rendelőket, váltotta fel, amelyek épülete már túlságosan elavult volt.

A költözéssel egyidejűleg az épületbe még nem kötötték be a vonalas telefonokat, így a régi számokon már nem érhető el a rendelő. Az Otthon téri egészségház új elérhetőségeit kifüggesztették az épület bejárati ajtaján, és a rendelők ajtaján is feltüntették a változás, így most az alábbi telefonszámokon kérhető információ a betegellátással kapcsolatban.

Dél-Kilián orvosi rendelők új telefonszámai:

dr. Galambos Szilvia – +36 70 435 1959
dr. Hintalan Ádám – +36 30 619 8514
dr. Ragány Tünde – +36 30 619 8691
dr. Szabó Erika – +36 20 505 3413
dr. Tóth Veronika – +36 30 391 6173

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek